Followers

Tuesday, August 28, 2012

ORANGE MATAHARI

Design sama wt PINK MATAHARI, cuma kaler berbeza.

Monday, August 27, 2012

SWEET UMAIRA

BAJU si cilik...

Sunday, August 26, 2012

PINKY MATAHARI

SEJAHTERA semua.  Salah satu edisi HRaya. Kain cotton emboid yang agak tebal. Bunga2 terpaksa simple yang mungkin.


 

Friday, August 3, 2012

SULAM REBEN ORGANZA

Kaedah sulaman manik yang agak menarik sesuai untuk menaikkan keserian baju anda yg plain atau pudar warnanya.

Wednesday, August 1, 2012

HIGHLIGHT BATIK CREEPE

Warna yang paling akak minat, Pink Purple.  Meterial kain batik sutera memang memerlukan kepakaran.  Bunga batik perlu kekal.  Keaslian batik kena jaga. Langkah palin okay ialah highlight sulaman manik sahaja. 

Sunday, July 29, 2012

Sulam Renda

Sempat lagi ke nak ucap SELAMAT BERPUASA kepada semua yang sudi terjah ke Beloq yang tak seberapa ini.  Ada sedikit masa terluang utk update tempahan yang telah siap sepenuhnya.  Sulam manik pada renda adalah langkah untuk mempercepatkan sulaman, maklumlah Raya dah dekat.  Akak sudah lemas dengan busana2 teman2, rakan taulan serta tidak ketinggalan rakan2 online.

Jom kita tengok.

Thursday, July 12, 2012

Projek pending

Salam. Raya countdown buat seriau pulak, byk helai lg yg perlu dbereskan.  Otak pulak makin beku nk design peten plg latest. X3D?...no no..akak lom pandai. buku dah byk bli tp masaku terbatas..no photo update for this week.

Thursday, June 21, 2012

Tuesday, June 19, 2012

MINI CRUMBLE

SALAM sejahtera semua, rupa-rupanya design crumble ni masih menjadi pilihan ramai.  Ini yg sesimple yg mungkin crumble pon tidak berapa mengancam.  Permintaan tuan bj yang inginkan so kita layan sajalah.  3mlm jugak akak ambil masa nak siapkan ni...(mlm jer akak wat kerja keras tgn sb siang kerja lain pulak).  Begitulah adanya. Simple sgt kan....

Sunday, June 3, 2012

FLORAL FANTASY RUFFLES

SALAM sejahtera, terlebih dahulu terima kasih diucapkan kepada semua pengunjung blog Kak Erra yang tak seberapa ni. Dikesempitan masa sempat juga menyelit satu koleksi untuk waktu ini. Material Bj dari kain Sifon, lining. Plain green emerald memang mengancam. Sulaman bertumpu pada bahagian pinggang, lengan dan sedikit bhg leher. Seminggu jugak masa yang diperlukan untuk menyiapkan design ni. Terima kasih kepada pemilik gaun dress, Ela. Sebenarnya dia ingin menggayakan bj ni pada hari perkahwinan abangnya. Ela ni cute je perwatakannya, memang sesuai dgn dia design akak ni. Opsss akak kena chao dulu..by darlings!

Wednesday, May 9, 2012

BERRY FANTASY - FAZILA

As-Salam & Good Day darlings, setelah bermusim lama sepi tetiba ada sedetik lebih ni kita share apa sulaman akak seterusnya. Baju shocking pink plain kain Kachibo mmg akak suka. Kain jenis ni buat sarat2 ok jer sulaman tak melintuk pon. Sepatutnya buah berry tu red or pink tp akak ubah utk menyerikan lagi. thanks Ela. Jom kita cuci mata.

Sunday, May 6, 2012

SULAM ORGANZA

RAMAI pulak yg request utk sulaman jenis ni. Apa2 pon kita cuci mata dulu.

Saturday, May 5, 2012

SULAM ORGANZA

Bertemu kembali, seterusnya kain sifon silk 'Milo. Material lembut, plain. Tapi ianya agak ekslusif & mewah dan tentunya sesuai utk empunya yg terpilih sahaja. Sulaman hanya di bahagian lengan dan bawah baju shj. Terima kasih teman kerana menyukai kerjatangan akak.

Sunday, April 22, 2012

SIBUK KAH KITA?

AS-SALAM & good day. Agak lama Kak Erra menyepi nih. Blog ni seakan dah usang/kusam dan bersawang dah kalau ianya sebuah teratak. Sebenarnya ada koleksi sulaman akak nak kongsi tapi sejak dok rancak dekat facebook maka aktiviti berblogging ni terbantut. Namti mungkin laman akak ni berseri kembali dgn manik-manik dan koleksi baru..happy viewing.

Saturday, March 17, 2012

TUDUNG & VEIL PENGANTIN

Sulaman yang amat meguji kesabaran, tapi sebaik mungkin dengan teliti akak sipakan untuk pengantin sorang ni. SElamat Pengantin baru utk Wani.